Corvus corax, Raven, identifikasjonsguide

Phylum: Chordata - Klasse: Aves - Orden: Passeriformes - Familie: Corvidae

Identifikasjon - Distribusjon - Livssyklus - Mat - Rovdyr - Referansekilder

Corvus corax, Ravens med unger

Identifikasjon

Sjelden sett i store flokker, som for eksempel de svært omgjengelige Rooks, opptrer Ravens oftere parvis. Med en kroppslengde på omtrent 65 cm og et typisk vingespenn på 140 cm, er Ravens helt svarte og har tunge nebb og lange, kileformede haler. Fjellhekkestedet som er valgt av disse Ravens, de største medlemmene av kråkefamilien, er typisk for arten.

Ravens i mytologi

Det er mange historiske og mytologiske referanser til Raven, nesten alle med mørke konnotasjoner. Det sies at hvis Ravens skulle forlate Tower of London, ville Crown monarkiet, eller kanskje staten) falle. I Edgar Alan Poes fortellende dikt The Raven, en av disse fuglene, tradisjonelt assosiert med tap og uflaks, snakker med en ung mann som beklager tapet av sin elskede Lenore. Blant de mange avslappende linjene er disse: " Fortell denne sjelen med sorg lastet hvis den, i den fjerne Aidenn, skal fange en helgen jomfru som englene kaller Lenor ..." Quoth the Raven "Nevermore." En profeti gjentatt mange ganger gjennom hele diktet.

Corvus corax, Raven

Fordeling

Denne imponerende fuglen kan sees over hele den nordlige halvkule. The Raven er ganske vanlig bosatt fugl i det meste av Storbritannia. De største konsentrasjonene er i vest og nord, og de er spesielt rikelig i West Wales, til tross for at de hovedsakelig ser ut enten solittært eller parvis, noen ganger ser vi opptil 15 av dem sirkle over hodet. De svelgete knirkene deres ekko opp og ned i dalene. Ravens kan også produsere mange andre lyder, inkludert en poppende lyd som en kork som fjernes fra en flaske. I fangenskap har de blitt rapportert å etterligne den menneskelige stemmen.

Mat

Selv om kadaver og små pattedyr er deres viktigste kosthold, vil Ravens også spise egg, ormer og til og med frukt og korn.

Rovdyr

På grunn av sin store størrelse har Ravens få naturlige rovdyr; Imidlertid prøver noen rovfugler å stjele eggene, og voksne Ravens forsvarer reirene sine voldsomt ved hjelp av deres skarpe nebb og klør.

Livssyklus

Reiret er laget av pinner, og foret med gress og saueull. I skogkledde daler og flere lavlandsområder vil de også hekke i store trær. Den kvinnelige Raven legger tre til syv brunblettede, lyseblågrønne egg, som hun ruger i opptil tre uker. De unge tar vanligvis fem til seks uker å fly, i løpet av den tiden begge foreldrene gir dem mat. Familien forblir vanligvis sammen til de unge er sju eller åtte måneder gamle.

Selv om det i beskyttede miljøer, som Tower of London, har vært kjent for at Ravens lever i opptil 40 år, er den typiske levetiden i naturen 10 til 15 år.

Bevaringsstatus

Ikke truet.

Referansekilder

Clive Viney & Ray Tipper (2. utg., 2016) Algarve Wildlife, det naturlige året , First Nature

BirdLife International. 2017. 'Corvus corax (endret versjon av 2016-vurderingen)'. IUCNs røde liste over truede arter

Anerkjennelser

Denne siden inneholder bilder som er vennlig bidratt med Will Bown og Melvin Gray.


Vi håper at du har funnet denne informasjonen nyttig. I så fall er vi sikre på at du også vil glede oss over bøkene våre om Algarve dyreliv og villblomster. Kjøp dem online her ...