Clethrionomys glareolus, Bank Vole

Phylum: Chordata - Klasse: Mammalia - Orden: Rodentia - Familie: Cricetidae

Bank Vole, Clethrionomys glareolus

Bank Voles, den minste voksenarten som er hjemmehørende i Storbritannia, er opptatt med små gnagere som ikke dvaler. Hele året fôrer de etter mat langs tunneler presset gjennom gress og annen tett vegetasjon, og de er gode svømmere som er i stand til å krysse oversvømmede grøfter og bekker når det er nødvendig. Kanskje de betaler en pris for denne aktive livsstilen, fordi Bank Voles normalt ikke lever i mer enn to år.

Identifikasjon

Bank Voles har små avrundede ører og runde ansikter. Med en typisk kroppslengde på 10 cm og en hale som tilfører ytterligere 6 cm, skiller Bank Vole seg lett fra feltvolet ved den rikere rødbrune kappen på ryggen. Undersiden er en skitten grå farge.

Fordeling

Bank Voles finnes over hele Storbritannia. De er ikke hjemmehørende i Irland, men er til stede i sørvest hvor de ved et uhell ble introdusert på 1950-tallet. På Skomer Island, utenfor kysten av Pembrokeshire i Vest-Wales, har en veldig stor form (omtrent dobbelt så stor som Bank Voles på fastlands-Storbritannia, og kjent som Skomer Vole) vært til stede i mange hundre år.

Bortsett fra nord og ekstrem sør, registreres Bank Voles over hele Vest-Europa. de forekommer også i noen deler av Asia.

Fôring

Nøtter, frø og bær er deres viktigste kosthold, men Bank Voles vil også bite i røtter og villblomsterløk. Noen ganger kan de sees klatre opp hasseltrær når nøttene modnes på sensommeren og tidlig på høsten, og de samler mer enn de kan spise, og lagrer matreserver i små hull som de graver i bankene.

Predasjon

Ugler og andre rovfugler så vel som pattedyr byter på Bank Voles, og deres eneste flukttaktikk er å forbli skjult så mye av tiden som mulig i tunnelene de lager på eller like under overflaten i tett gressletter og annet sammenfiltret vegetasjon, ofte på kantene av skog eller ved siden av hekker.

Oppdrett

På våren og sommeren hekker Bank Voles i små hull foret med gress, pels, fjær og mose under trær, busker eller hekker. De produserer vanligvis tre til fem kull om året med opptil åtte unger i et kull. Innen tre måneder er de unge ikke bare selvforsynende, men også i stand til å avle! Uunngåelig øker predasjonen når de unge og uerfarne legger ut på jakt etter mat; var det ikke slik at vi sikkert ville se mye mer Bank Voles (og langt færre Hazel nøtter!).

Anerkjennelser

Denne siden inneholder bilder som er vennlig bidratt med Will Bown.


Vi håper at du har funnet denne informasjonen nyttig. I så fall er vi sikre på at du også vil glede oss over bøkene våre om Algarve dyreliv og villblomster. Kjøp dem online her ...